Favoriete (gratis) tijdverdrijf: TED video’s

‘s Avonds na een lange werkdag, is er niets lekkerders dan op de bank liggen en iets kijken. Netflix is hier thuis een trouwe vriend, maar ondanks de ontspanning, levert het intellectueel weinig op. 

Een tijd geleden kwam ik toevallig op een aantal TED video’s uit op Youtube, en sindsdien ben ik verslaafd!

Wat is TED

Ted is een non-profit organisatie die ervoor wil zorgen dat mensen een beter idee krijgen van hoe de wereld in elkaar steekt. Het doen is om zoveel mogelijk mensen met verschillende:achtergronden

 • Achtergronden
 • Culturen
 • Opvattingen
 • Opvoedingen
 • Religies 

Etc. aan het woord te brengen.

TED is owned by a nonprofit, nonpartisan foundation. Our agenda is to make great ideas accessible and spark conversation.

Het loopt uiteen van mensen die meningen hebben over politiek, welzijn, kleding, uitvindingen, opvoeding en nog veel meer. Ik vind het vooral zo inspirerend, omdat ik merk dat we met social media allemaal een beetje op ons eilandje blijven zitten. Door Ted kom ik ook vaak in aanraking met mensen die een totaal andere kijk op de wereld hebben. Ontzettend verruimend werkt dat! 

Mijn absolute favorieten tot nu toe zijn de volgende video’s, veel kijkplezier!

How much is enough – Kevin Cavenaugh

Kevin vertelt hoe hij alles verloor tijdens de crisis, en hoe zijn familie moest leven van het minimale. Het gaat over ‘enough’, genoeg. Hoeveel is genoeg? Het is ontzettend grappig en inspirerend.

My descent into America’s neo-Nazi movement — and how I got out | Christian Picciolini

Een van de allersterkste TedX verhalen die ik ooit heb gehoord/gezien. Het gaat over Christian Picciolini, jarenlang een fervent Neo-Nazi die inmiddels volledig is bijgedraait. Super pijnlijk en inspirerend tegelijk. 

Unconventional ways to save money – Kerry Taylor

Kerry had op een dag genoeg van al haar spullen en besloot het over een compleet andere boeg te gooien. 

Why You Will Marry the Wrong Person – Alain de Botton

Alain heeft een mooie kijk op relaties en het huwelijk. 

What if you could trade a paperclip for a house? | Kyle MacDonald

Kyle begint met het ruilen van een paperclip, en ruilt zich helemaal omhoog tot een huis in één jaar!

Heb jij nog goede Ted-video’s? Ik ben benieuwd!

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
PINTEREST
LinkedIn
INSTAGRAM

4 Comments on “Favoriete (gratis) tijdverdrijf: TED video’s”

 1. Leuk he, TED praatjes, de Universiteit van Nederland vind ik ook leuk.
  Tip, Brené Brown: De kracht van kwetsbaarheid,TED Talk

  Qua lezen kan ik ook nog de gratis boeken op gutenberg.org aanraden, zowel Engels als Nederlands. Boeken waar de auteursrechten van verlopen zijn en dus gratis aangeboden kunnen worden. Helemaal Nederlands is de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren, die site bevat vele duizenden literaire teksten, secundaire literatuur en aanvullende informatie als biografieën, portretten en hyperlinks.

  TED praatjes en hoorspelen vind ik heerlijk tijdens het huishouden. Afwassen of opruimen terwijl er iemand een mooi verhaal vertelt.

  1. Wat grappig! Pas werd mij deze aangeraden door een vrouw die ons trainde. Een van de beste Ted talks die ik gezien heb!
   Dank voor de andere tips, ik ga even rondneuzen 🙂

 2. Ik keek er ooit eentje van Susan McCain over introverte mensen. Maar ik vind dat er inderdaad heel veel interessante Ted talks zijn. Als ik niet oppas kom ik nooit meer van de computer vandaan.

Wat vind jij ervan? Laat het me weten :)

Your email address will not be published. Required fields are marked *