Weekmenu: slim en voordelig boodschappen doen

Boodschappen doen is zo’n ding waar je niet onderuit komt. Desalniettemin, heb ik het altijd ontzettend zonde van mij tijd gevonden. Jarenlang kochten wij bijna dagelijks onze boodschappen waardoor er altijd veel impulsaankopen bijzaten. Niet alleen slecht voor de portemonnee, maar ook voor de lijn :-\ (om de een of andere reden heb ik nou nooit spontaan zin in een zak andijvie).

Twee jaar geleden, toen het financieel echt ruk ging, besloot ik om het roer om te gooien. Een van de grootste veranderingen die we thuis doorvoerden was de boodschappen per week doen. 

Weekmenu opstellen, hoe ziet dat eruit

Voor mensen die dit blog al langer volgen, weten dat wij beiden fulltime werken. Desondanks willen we graag goedkoop en makkelijk gezond eten. Niet alleen voor onszelf, maar vooral voor de kinderen. Dit vergt aardig wat creativiteit. We komen allebei rond half 6 thuis, en willen de kinderne om 19:00 in bed hebben. Een uur dus om te koken en te eten .. gezond.
Op zaterdag bepalen we het eetmenu voor de hele week. De voorwaarden zijn:

  • Elke dag verse groenten
  • 2 keer in de week vis
  • 3 keer in de week vegetarisch
  • 2 keer in de week vlees
  • Afwisselen tussen rijst/aardappels/pasta

Boodschappen bestellen

Nadat we dit bepaald hebben, verdelen we de gerechten over de dagen van de week en schrijven we alles op wat we nodig hebben. Sinds een jaar zijn wij groot fan van Picnic en bestellen alles via hen. Prijs-technisch valt het ontzettend mee, en het scheelt zoveel tijd! In plaats van 3 uur op zaterdag/zondag door de supermarkt te zeulen, zijn we nu in 10 minuten klaar. Het scheelt rijden/sjouwen/zoeken/keuzestress en we hebben veel meer tijd over, win-win! 
Financieel scheelt het ontzettend dat we nu maar een keer in de week boodschappen doen. Vooral omdat we dit aan de hand van een boodschappenlijstje doen en verder niet in de verleiding komen. 
Voor wat betreft verzorgingsproducten, deze koop ik ALTIJD in de aanbieding. Het liefst 1+1 gratis, en dan slaan we veel in. We hebben een redelijk grote bijkeuken waar we dit in kunnen bewaren. 
Via de app Reclamefolder, houd ik altijd in de gaten wat er voor aanbiedingen aan zitten te komen. 

Ook herhalen we het weekmenu vaak twee weken, zodat we niet elke keer na hoeven te denken wat we moeten maken. Op deze manier kunnen we ook weer het boodschappenlijstje van de week ervoor in twee klikken kopen. 
Hoe doe jij boodschappen? Maak jij ook gebruik van een bezorgservice, of ga je liever naar de supermarkt?

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
PINTEREST
LinkedIn
INSTAGRAM

2 Comments on “Weekmenu: slim en voordelig boodschappen doen”

  1. Ja hoor ik laat het bezorgen sinds een paar maanden en inderdaad geen verleidingen!
    Het bezorgen is 5 euro maar vaak bestel ik actieprodkten die ik toch nodig heb en dan is het gratis.
    Het weekmenu stellen we samen op en alles bij elkaar ben ik 2 keer 10 minuten kwijt aan boodschappen ideaall.

Wat vind jij ervan? Laat het me weten :)

Your email address will not be published. Required fields are marked *