Koopstop update #1.

Bijna een maand geleden was het zover, mijn koopstop ging van kracht. Vorig jaar heb ik een koopstop van vijf maanden gehanteerd, en dit was een van de meest bevrijdende dingen die ik ooit had gedaan. 
Het verhaal achter de koopstop lees je hier .

We zijn nu een maand verder, mijn ervaring dusver

1 december begon ik officieel met de koopstop, het is inmiddels 26 december dus er zitten ruim drie weken op. Eerlijk? Het is moeilijk, ik zit nu vooral nog in de cold-turkey fase en dat is flink doorbijten. Vooral met de sale die volop in gang is en de dertiende maand die gestort is, ligt de verleiding flink op de loer. De week voordat de salarissen werden gestort heb ik heel netjes het budget voor komende maand opgesteld zoals je kunt lezen in:
Januari, financieel plannen en vooruit budgetteren

Nadat de salarissen binnenkwamen heb ik direct het geld dat buiten het budget viel overgeschreven naar de spaarrekening (op een andere bank). Hierdoor is het geld niet direct toegankelijk en kan ik ook niet overgaan op de impulsaankopen.
Er zijn een paar moeilijke momenten geweest, vooral wanneer er toch een nieuwsbrief in mijn inbox belandde. De marketingmotor draait op volle toeren in december, en het is aan ons om deze met huid en haar te weerstaan.
Eenmaal had ik op werk iets in een winkelmandje zitten (moest helaas voor werk op de site zijn) en mijn collega’s hebben er toen een stokje voor gestoken.

Favoriete bloggers voor de motivatie

Om gemotiveerd te blijven heb ik heel veel blogs gelezen over bezuinigen zoals:

Het is een geweldige stok achter de deur, om bloggers te hebben die hetzelfde in het leven staan als ik. In mijn dagelijkse omgeving verklaren ze me compleet gek, dus een beetje bijval is erg prettig 😉

Deze maand heb ik al €2500 richting de spaarrekening gestuurd, ook dat is een erg welkome bijkomstigheid. 

Moraal van het verhaal: In deze eerste update valt het tegen, maar we slaan ons erdoorheen!

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
PINTEREST
LinkedIn
INSTAGRAM

4 Comments on “Koopstop update #1.”

  1. Goed hoor. Ik ben zelf ook erg blij met het blog van Project Lonica. Zij ging nog een stap verder, uit de ratrace, dromen waarmaken. Okee dat ging niet in een nachtje, maar ze woont nu wel mooi op een berg in Spanje.
    De nieuwsbrieven van de bedrijven die vooral uit zij op jouw centen kan je misschien beter stopzetten. Dat scheelt wat in beproevingen. En het wordt meteen rustiger in je mailbox.

    1. Wat leuk, die kende ik nog niet! Ga vandaag lezen ^.^
      Ik dacht me voor de meeste nieuwsbrieven uitgeschreven te hebben, maar dan ineens poppen er weer een paar nieuwe op :-/ Met een beetje geluk nu echt van het grootste gedeelte af!

Wat vind jij ervan? Laat het me weten :)

Your email address will not be published. Required fields are marked *