Hoe word je echt gelukkig?

Gister vroeg iemand mij wat ik ga doen, nu ik zoveel tijd bespaar met het niet bezig zijn met spullen kopen. De vraag bracht zoveel inspiratie (dank daarvoor!) dat ik besloten heb hier een volledige blog aan te wijden.

Wat is echt belangrijk in het leven

Afgelopen tijd heb ik mijzelf vaak afgevraagd wat ik nou daadwerkelijk belangrijk vind in het leven. Waar word ik blij van, waar krijg ik energie van, wie vind ik echt belangrijk in mijn leven? Maar dan ook gelijk de vragen, wat doe ik waar ik absoluut niet blij van word, wat doe ik wat toch geen prioriteit verdient en wie is er in mijn leven die daar niet zou moeten zijn?

De dingen waar ik blij van word:

 1. Lekker thuis hangen met mijn man en kinderen na een drukke werkweek. In onze pyjama’s, het liefst de hele dag, samen koekjes bakken, films kijken, dansen en zingen in de woonkamer en zoveel mogelijk knuffelen.
 2. Mijn (schoon)familie. Ik ben gezegend met een grote en geweldige warme familie en schoonfamilie en ik vind het heerlijk om tijd met ze door te brengen. Het liefst elk weekend.
 3. Mijn werk. Het klinkt cliché, maar ik haal zo ontzettend veel voldoening uit mijn werk, mijn collega’s en alles wat erbij komt kijken. Ik werk fulltime, maar toch blijft elke werkdag een feestje.
 4. Sporten. Stiekem vind ik sporten stom, maar het gevoel dat ik krijg nadat ik heb gesport is zo fijn dat ik het toch maar blijf doen.
 5. Boeken lezen, hoe meer hoe beter. Binnenkort zal ik een boekenlijst online gooien met alle boeken voor het jaar 2019.
 6. Schrijven. Jarenlang heb ik geschreven en geblogt, tot dat ik kinderen kreeg en ik zo druk was met het dagelijkse leven dat ik besloot hiermee te stoppen. Met deze omslag van de afgelopen maanden heb ik ook weer besloten te gaan schrijven.
 7. Mijn huisje, en dan vooral in nette en schone staat. Om die reden steek ik hier veel energie in om dat zo te houden 🙂
 8. Vrijdagavond. Deze is voor mij vrij te besteden, en breng ik meestal door met vriendinnen of nichten. Gewoon om even mijn hoofd leeg te maken en ook deze relaties aandacht te geven.

Bizar hoe je altijd droomt van het grote, en uiteindelijk beslist dat geluk vooral zit in het kleine.

Prioriteiten leren stellen

Ik heb besloten mijn leven in te richten op basis van bovenstaande pijlers. Deze zeven punten zijn de leidraad van mijn leven en bepalen mijn prioriteiten, precies in deze volgorde. 

De komende tijd ga ik mij voornamelijk richten op bovenstaande punten. Ik wil veel boeken gaan lezen, er is al een hele lijst opgesteld die ik af wil gaan werken. Daarnaast heb ik besloten meer tijd met familie één op één te gaan besteden en deze vooraf allemaal zoveel mogelijk in te plannen. Voor je het weet neemt de waan van de dag het weer over. 

Al een hele tijd wil ik Spaans gaan leren, ik weet van het bestaan van DuoLingo af, deze wil ik eens gaan proberen. Daarnaast meer leuke dingen met mijn kinderen gaan doen, zoals schaatsen of wandelingen door het park maken.

De grootste uitdaging wordt minimaal twee keer per week gaan trainen, hier ligt voor nu de grootste focus op. 

Al met al een flinke lijst met dingen die ik wil gaan doen, ik houd jullie op de hoogte!

Tel je zegeningen

Elke dag ben ik dankbaar voor alles wat ik heb. Een gezond lichaam, een fijn gezin, een fijne familie, een geweldige vriendenkring, een toffe baan en een veilig bestaan in Nederland. 
Het is zo makkelijk om dit allemaal voor lief te nemen, en altijd op zoek te gaan naar meer. Het grote probleem is, wat je ook hebt, er is altijd MEER. Wij mensen zijn tegenwoordig een soort van bodemloze put met verlangen die nooit gestild kan worden. Ik geloof oprecht dat je het meest gelukkig bent, als je elke dat stilstaat bij alles wat het leven je biedt, het feit dat je gezond bent en veilig en gezond door het leven gaat. Probeer elke dag je dankbaarheid uit te spreken voor minimaal twee dingen, hoe vaker je hierbij stilstaat, hoe voldaner je je zal voelen.

Tips om gelukkiger te worden

 1. Schrijf op waar jij echt gelukkig van wordt
 2. Schrijf op waar je absoluut niet bij van wordt. Hoeveel van deze dingen kun je elimineren of overdragen aan iemand anders? Welke punten kun je anders inrichten waardoor ze dragelijker worden.
 3. Bedenk van wie je blij wordt. Besteed je genoeg tijd aan deze mensen? Laat je ze vaak genoeg weten dat je blij van ze wordt, hoe kun je dit nog meer verbeteren?
 4. Van wie wordt je totaal niet blij? Waarom is dat, ligt dat aan die persoon of aan jezelf. Is er een manier om te breken met deze persoon, of gewoonweg minder tijd met hem/haar door te brengen.
 5. Geef complimentjes, geef fietsers voorrang bij het oversteken, groet je buurman, help iemand in nood, meld je aan voor vrijwilligerswerk. Uiteindelijk worden wij mensen het meest blij wanneer we ons inzetten voor een ander. 

Heb je nog andere goede tips? Laat het me weten!

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
PINTEREST
LinkedIn
INSTAGRAM

3 Comments on “Hoe word je echt gelukkig?”

 1. Spaans leren, leuk! Ik lees regelmatig Spaanse boeken en gedichten. Niet omdat ik zo goed Spaans kan,maar juist omdat ik daar beter Spaans van leerde. (ik begon met kinderboeken hoor,lager niveau) Spaanse films keek ik ook graag…en natuurlijk meezingen met Spaanse muziek en koken uit een Spaans kookboek(in het Spaans dus). Allemaal nog zonder de uitgebreide mogelijkheden van internet.
  Als ik een taal leerde, betrok ik de kinderen er ook bij, ik weet nog dat ik Bassie en Adriaan-video’s had toendertijd, met enkele Spaanse woorden erin, ze vonden het heel leuk om zo”mee” te doen met leren. We vierden enkele dagen van de Spaanse feesten en tradities op zijn Spaans, zo is kerst daar met een boomstammetje met wat kadootjes, Tió de Nadal, met alles eromheen lijkt het wat op onze sinterklaastradities,zingen,kadootjes, de zak krijgen, met een gedicht ertussen genomen worden.
  Ik schrijf dit niet omdat je zelf niet zou weten hoe je het beste een taal oppikt, maar omdat we er zoveel plezier van hadden als gezin. Daar wordt iedereen gelukkiger van, niet alleen jij. En daar gaat het om toch, gelukkiger worden.

 2. Ga naar buiten,al is het maar een blokje om. Kijk naar de tuintjes in de buurt of op dit moment de kerstversieringen

  1. Die maakt mij ook heel gelukkig idd! Ik loop elke avond een groot rondje als de kinderen slapen, en vooral rond de periode is dat prachtig ^.^

Wat vind jij ervan? Laat het me weten :)

Your email address will not be published. Required fields are marked *