Het leed dat budgetten heet

De intro geeft waarschijnlijk duidelijk weer hoe het met mij en mijn budgetten staat, is het niet? FML.
Eerst zal ik een kijkje geven in mijn eerste poging en gelijk vertellen hoe het ermee staat.

 

Budgetten, hoe vaststellen?

Hubby en ik hebben beide een zwaar onderbetaalde betaalde baan, die van mij is elke maand steady tot op de cent af, manlief werkt onregelmatig en elke eerste van de maand is weer een grote verrassing.

Ik heb al zijn maandsalarissen opgeteld, en deze door 12 gedeeld (DUH). Onze salarissen heb ik bij elkaar opgeteld, en daar alle vaste lasten vanaf getrokken. Toen bleef er nog een prachtig bedrag van ongeveer €2000 over.

En nu, het moment waar iedereen op gewacht heeft, ons budget!

Boodschappen 550
Sparen 700
vakantie 150
Benzine 150
Uitjes 100
Huis 100
cadeautjes 50
Kleding 75
Sparen Kind 1 50
Sparen Kind 2 50
onderhoud 50
beleggen 100

Ziet er mooi uit, istnie?
Over het hele jaar hebben we bepaalde uitgaves, deze wilde ik zoveel mogelijk dekken door er elke maand wat voor weg te leggen, zodat het wat minder pijn doet als het straks daadwerkelijk zover is *Auw vakantie van €2200* (nee, dat komt niet uit met het budget nee -_-)

De nadelen van een budget

Dit budget hebben we nu een heuse maand in gebruik, en we lopen al tegen een aantal problemen aan. Één het leed dat APK heet, allebei onze auto’s moeten gekeurd worden en Murphy zou Murphy niet zijn, als hij niet in een keer keihard toe zou slaan.
Ik besloot dat mijn inrichting ineens compleet anders moest, dat redden we niet met €150 kan ik je vertellen, gelukkig had ik nog een verjaardagsgeldpotje waar dat maar van geregeld is.

Hubby zijn salaris viel flink lager uit dan verwacht én als kers op de taart kwam er ook nog een naheffing van de belastingdienst overheen en tadaaaaa, weg budget.

 

Hoe nu verder?

Geen idee. Meer kan ik er niet over zeggen, ik ga héél hard nadenken en als ik erover uit ben, laat ik het jullie weten!

 

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
PINTEREST
LinkedIn
INSTAGRAM

3 Comments on “Het leed dat budgetten heet”

  1. Dan denk je eindelijk een budget vastgesteld. Dan komt er onverwachts? allerlei zaken zoals apk enzovoort. Bij ons geldt dat ook. Maar het komt altijd met 3 a 4 anderen dingen die ook geld gaat kosten. Heel herkenbaar.

    Jullie sparen toch 700 euro per maand. Netjes hoor.

    1. Ja! Sinds het roer om is gegaan, probeer ik wel echt een vast bedrag te sparen. Nu met mijn nieuwe baan is het te sparen bedrag zelfs hoger geworden, ik probeer het ook echt daarin te stoppen ipv uit te geven.

Wat vind jij ervan? Laat het me weten :)

Your email address will not be published. Required fields are marked *