Gaan voor een goed salaris of een leuke baan

De grote hamvraag voor mij afgelopen maanden. Zoals je hier kunt lezen, heb ik sindskort een nieuwe baan. Na zeven jaar bij mijn oude werkgever gezeten te hebben besloot ik dat het tijd werd voor iets anders. Aangezien ik werkzaam ben in een redelijk populair veld, was ik binnen no-time bij verschillende bedrijven aangenomen.

 

 

Meerdere aanbiedingen, welke kies je

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, ik ben gegaan voor de baan die het meest betaalde. Waarom? Omdat ik na lang nadenken besloot dat ik nu even flink wat wil sparen, zodat ik over een tijdje iets minder baan-afhankelijk ben.

Ik had een aanbieding van een bedrijf waar ik nu nog steeds vaak aan denk. Het was alles wat ik wilde, het gesprek ging GE-WEL-DIG en de mensen maakte me instant blij. Nadat ik thuiskwam was ik er heilig van overtuigd dat dit hem ging worden, ik stond zelfs op het punt de baan die ik nu heb af te bellen. En toen..

Een geweldige baan met een geweldig laag salaris

Kwam het pijnlijke voorstel, met een salarisindicatie die vele malen lager was dan de baan die ik op dat moment had. Ik heb zo ontzettend hard getwijfeld, maar op basis hiervan toch besloten mijn huidige baan te accepteren en de andere baan af te zeggen.

Toch ben ik de afgelopen tijd gaan nadenken. Mijn huidige baan is leuk, maar minder zwaar dan vooraf werd voorgedaan. Ik denk dat ik in de andere functie meer had kunnen leren, en mooier nog, uiteindelijk meer kennis op zou doen om over een paar jaar voor mezelf te beginnen.

Spijt van je nieuwe baan

Heb ik de goede keuze gemaakt? Eerlijk? Ik weet het niet. De twee lange termijn doelen die ik heb zijn:

  • Aan de slag als ZZP’er, vind het maar niets om te werken voor een baas.
  • Die miljoen aantikken (mijn man lacht me heel hard uit, we’re not even close my friend)

Mocht je ooit in de luxe positie komen dat je kunt kiezen tussen verschillende banen, bedenk dan heel goed wat aansluit bij jouw toekomstvisie. Misschien betaalt een baan een stuk beter, maar zit je gelijk  aan je plafond? Of de baan die minder betaalt zorgt voor een stuk beter toekomstperspectief op de arbeidsmarkt.

Achteraf gezien was misschien de baan die minder betaalde een betere investering in mijzelf geweest. Na een stoomcursus van 3 maanden zou ik klaar zijn om als consultant aan de slag te gaan, werk dat ik graag voor mijzelf zou willen gaan doen over een paar jaar. Kennis die ik momenteel niet opdoe. Zou ik achteraf gezien dezelfde keuze gemaakt hebben? Heel eerlijk, ik denk het niet. Maar we roeien nu met de riemen die we hebben, en bloggen gezellig verder naast de vaste baan 😀

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
PINTEREST
LinkedIn
INSTAGRAM

One Comment on “Gaan voor een goed salaris of een leuke baan”

  1. Dit is een lastig dilemma, kan me voorstellen dat je hier voor jezelf nog op reflecteert. Ik heb zelf ook onlangs een nieuwe baan aangenomen, maar ik heb wat dat betreft geluk gehad: mijn eerste keus qua functie en organisatie betaalt momenteel ook het best, en er is ruimte om te groeien.

    Als je dit geluk niet hebt is het inderdaad goed om je er bewust van te zijn dat het salaris niet de belangrijkste factor is. Ik hoop dat je het nu toch naar je zin hebt en dat je huidige salaris je helpt om sneller je droom om als zzp-er aan de slag te kunnen te realiseren 🙂

Wat vind jij ervan? Laat het me weten :)

Your email address will not be published. Required fields are marked *