Wat doe jij met je dertiende maand

December is vaak een groot feest, al helemaal wanneer je een 13e maand ontvangt!

Hier thuis hadden we tot dit jaar allebei een dertiende maand, en kregen we dus zo’n €2000 extra binnen! Dit geld ging altijd voor een deel naar de spaarrekening, en voor een deel naar iets leuks.
Helaas heb ik bij mijn huidige baan geen dertiende maand meer. 

Wij ontvangen komende maand dus geld op één extra salaris, maar ook dat is een grote zegen. Zoals het bij mijn nieuwe doelstellingen hoort, gaat dit bedrag nu naar de spaarrekening. Ook wil ik graag een deel weggeven aan een goed doel, ik ben er alleen nog niet over uit welke. 

Als we een hypotheek zouden hebben, had ik de dertiende maand daarnaartoe gedaan. Maar dat is niet aan de orde 🙂

Wat doe jij met je 13e maand?


RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
PINTEREST
LinkedIn
INSTAGRAM

10 Comments on “Wat doe jij met je dertiende maand”

  1. Ik twijfel nog steeds heel erg. Het is zo’n groot bedrag dat in één keer weg is. Anderzijds levert het wel weer zo’n €80 op.. Doen jullie dit elk jaar?

 1. Geen 13e maand, dus ook niet het “probleem” van wat doe ik ermee, haha. Ik zou het gebruiken om de jaarpremie van de zorgverzekering te betalen, en dan elke maand 1/12e deel van die premie op mijn spaarrekening zetten, voor de jaarpremie voor het volgende jaar. Als ik dan volgend jaar, om welke reden dan ook, geen 13e maand zou krijgen, zou ik toch kunnen blijven doorgaan met jaarpremie betalen, en zo elk jaar weer wat besparen op de zorgverzekering.

  1. Hahahaha, typisch gevalletje derde wereldproblemen hier 😉 Ik krijg het zelf helaas ook niet meer. Mijn man wel, en dat mag ik beleggen 😀
   Enerzijds wil ik graag de jaarpremie betalen, anderzijds ben ik bang dat ik het geld dan toch niet maandelijks weg zet.
   Het voelt lekker veilig om het op een spaarrekening te hebben, maar financieel is dit niet de meest slimme optie.

 2. Het was dit jaar wel heel eenvoudig: het ging op aan huishoudelijke apparaten. De wasmachine stond op het punt van instorten na zo’n 12-13 jaar, de wasdroger hield het na zo’n 6 jaar voor gezien, in de inbouwkoelkast werd het bijna net zo koud als in het vriesvakje, dus dat was na 19 jaar ook einde oefening en daarom ook maar een vrieskastje gekocht. Nu is het nog wachten wanneer de tv er mee ophoud want die is bijna 10 jaar oud. 🙂

  1. Bummer! Zal je altijd zien, alsof ze elkaar aansteken. Het voordeel is wel dat je nu weer zo’n 10-20 jaar vooruit kan!

Wat vind jij ervan? Laat het me weten :)

Your email address will not be published. Required fields are marked *