Januari: financieel plannen en vooruit budgetteren

Elke maand zet ik op een rijtje hoe de komende maand de financiën eruit komen te zien. Dit doe ik in de week dat de salarissen gestort worden, en deze week is het weer zover!!

De belangrijkste kosten deze maand zijn normaal gesproken cadeautjes. Een groot deel van onze familie is deze maand jarig en wij geven cadeautjes aan nichtjes/neefjes met oud en nieuw. Deze maand had de Kruidvat geweldige cadeaus die erg afgeprijsd waren. We hebben gelijk voor alle kinderen ingeslagen (5 stuks) en waren maar €55 kwijt, winning!

Inkomsten voor januari

Ik heb de overweging gemaakt geen exact salarisbedragen te delen, maar bij deze een om en nabij overzicht voor januari. We krijgen twee keer salaris binnen en kinderbijslag. 

Inkomsten€ 
Salaris 12000
Salaris 22000
13e maand800
Kinderbijslag400

We hopen deze maand dus ook onze auto te verkopen, maar die durf ik nog niet mee te nemen. Dit bedrag zal wel volledig naar de spaarrekening gaan. 

De uitgaven voor januari

Deze maand moet ik nog een klein beetje budgetteren voor benzine want … ik krijg een leaseauto!! Mijn grote mensendroom gaat eindelijk in vervulling 😀
Het is geen dure/fancy auto, ik vind het zonde om veel geld uit te geven voor een auto. Hij moet functioneel, netjes, ruim, zuinig en veilig zijn. Al onze familie woont (voor Nederlandse begrippen) heel ver weg, en we proberen ze wekelijks te bezoeken. Dit kost ons gemiddeld €200 aan benzine per maand. Hier hebben we dus nog niet eens de belasting, verzekering en onderhoud in meegenomen. Mijn leaseauto gaat rond de €120 per maand kosten, dus hier gaan we flink op bezuinigen!!
Ook gaat onze auto in de verkoop. We hopen hier zo’n €5000 voor te krijgen, maar dat is nog even afwachten.
Mijn vader, broertje, dochter, zwager, nicht, schoonzus en vriendin zijn jarig deze maand, dus dit wordt even creatief zijn. We moeten twee clubjes van de kinderen weer betalen en we twijfelen nog of we de zorgverzekering in een keer gaan doen. 

Vaste lasten zijn hetzelfde als altijd, en kun je hier bekijken:
Onze maandelijkse vaste lasten

Onze variabele kosten deze maand zullen ongeveer als volgt worden:

Uitgaven
Boodschappen550
Benzine70
cadeaus100
Uitstapjes/leuke dingen180
kleding/schoenen/kapper70
Huis50
Sparen1800
totaal2590

De post voor benzine is normaal gesproken rond de €300 per maand, hier krijg ik nog wel een deel van terug ivm reiskosten. Dit wordt vanaf nu veel minder. Het bedrag dat we normaal voor de verzekering en belasting betalen wordt nu als bijtelling van mijn salaris gehouden. We houden dankzij de leaseauto dus zo’n €180 per maand over. Qua cadeaus wil ik een mengeling doen van cadeautjes/ervaringen. Een van mijn goals was om meer tijd door te brengen met mensen die voor mij belangrijk zijn, dus ik neem mijn broertjes deze maand mee ergens naartoe. Vandaar dat de post uitstapjes wat hoger ligt dan ik van plan was. 
Het spaarbedag kan mogelijk nog wat hoger uitvallen, maar dat hangt af van de onvoorziene kosten. 

Ook moeten we €300 betalen aan sportclubjes voor twee kinderen (€150 per kind). 

Dit is hem ongeveer voor komende maand. Zijn jullie veel meer kwijt in verband met de feestdagen?

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
PINTEREST
LinkedIn
INSTAGRAM

3 Comments on “Januari: financieel plannen en vooruit budgetteren”

  1. Ik gebruik al jaren de jaarplanner van -vrekkenpagina punt nl-
    In de winter, de donkere maanden vul ik hem weer helemaal opnieuw in,sowieso is november december maanden van lijstjes maken, nieuwe planning voor de moestuin, jaarplanner dus, en kleding controleren, wat kan weg en wat moet volgend jaar bij gekocht worden.

    150 voor de sportclub van kind…pfew. Misschien kunnen de kinderen ook wat minderen? Leer ze geocachen, lekker gratis en voor niets buiten zijn, met een doel.

  2. Een lease-auto betekent ook dat je meer inkomstenbelasting betaalt. Hou daar rekening mee voor wat je terugverwacht over het jaar 2019 en verder.

    1. Goeie! Ik heb het vandaag even uitgezocht, en het is rond de 4000 per jaar. Maandelijks betaal ik hier al €200 aan mee, en moet dus nog zo’n €1600 extra bij mijn jaarsalaris optellen

Wat vind jij ervan? Laat het me weten :)

Your email address will not be published. Required fields are marked *