Financiële meevallers deze week en wat we ermee doen

Deze week was een erg koude week :-\ In veel opzichten zaten dingen flink tegen. Door de jaren heen heb ik een flinke angst ontwikkeld voor rijden tijdens gladheid. Tien jaar geleden heb ik een klein ongeluk gehad tijdens ijzel, en sindsdien sta ik doodsangsten uit! Ik heb deze week twee dagen vanuit huis gewerkt, en ben een dag met het openbaar vervoer gegaan (duurde bijna 2 uur ipv 30 minuten).

Financiële meevaller 1: 165 euro

De eerste meevaller deze week was het geld dat ik teruggestort krijg, nadat ik een aankoop terugstuurde.
Dit ging om een bedrag van €165. Officieel geen echte meevaller, maar ik tel hem mee omdat het een meevaller is naar aanleiding van de nieuwe keuzes die ik maak. Stiekem ben ik er best trots op, en probeer ik mezelf zoveel mogelijk te motiveren dit vol te houden. Soms een financiële meevaller in de strijd gooien helpt om me gemotiveerd te houden. Het bedrag ging direct door naar de spaarrekening.

Financiële meevaller 2: 5000 euro

Zoals ik eerder heb verteld heb ik inmiddels een lease-auto ontvangen.
Dit scheelt ons een heleboel geld per maand, en we konden onze auto te koop zetten. We hadden geen idee hoeveel we ervoor konden krjigen, want in december deden de auto’s het niet zo heel goed op Marktplaats.We twijfelden nog of we de auto maar zolang moesten schorsen en het misschien moesten proberen wanneer het beter weer zou gaan worden. Deze week hebben we hem toch online gezet, en dezelfde avond wilde iemand hem al op komen halen! Uiteindelijk hebben we €5000 voor de auto gekregen, wat een heel mooi bedrag is. Zelf hebben we hem drie jaar geleden gekocht voor iets meer dan €6000. Wel hebben we er voor zo’n €2000 dingen aan laten doen (reparaties, wat extra dingen in laten bouwen etc). Dus het is een afschrijving van €3000. Wat neerkomt op een afschrijving van €1000 per jaar. Een hoop geld, zo zie je maar een auto is echt geen investering.
Deze €5000 is ook rechtstreeks richting de spaarrekening gegaan.

Financiële meevaller 3: €200

Ik weet niet zo goed of ik dit onder een financiële meevaller of tegenvaller moet zetten haha. Deze maand kwam de kwartaalbonus binnen, en dit bleek netto ongeveer op zo’n €200 uit te vallen. Veel lager dan ik had verwacht helaas, maar toch is het €200 extra. Dus, dankbaar voor het extra geld, maar stiekem baal ik van het lage bedrag als ik bedankt hoeveel geld ik zelf extra heb opgeleverd binnen het bedrijf afgelopen maanden.

Wat we extra spaarden deze maand

Deze maand hebben we €5365 extra binnengekregen, wat een bedrag! Dit volledige bedrag gaat naar de spaarrekening als investering voor ons koophuis. 
We hebben alles wat we nodig hebben, en willen eigenlijk maar een ding heel erg graag: een huis kopen zonder hypotheek.
Dit is nog erg lange termijn, maar elke beetjes dragen bij. Ook spaarde ik van ons normale salaris €535. Al met al dus €6000 naar de spaarrekening deze maand, wat een feest! Feit is, dat sommige maanden goede maanden zijn maar er ook slechtere maanden tussenzitten. Belastingaanslagen komen er straks weer aan, de huur gaat vanaf juli weer omhoog en er zullen vast nog een heleboel andere dingen aankomen. Het fijne van deze buffer is dat we extra klappen op kunnen vangen.

Een sidehustle nemen, maar wat?

Dankzij dit extra geld deze maand, besef ik hou fijn het is om een extra bron van inkomen te hebben. Een vaste baan brengt elke maand een vast bedrag binnen, maar je bent nooit 100% zeker van je baan. Waarschijnlijk komt er binnen nu en vijf jaar een nieuwe crisis aan. Wat en hoe die crisis eruit gaat zien weet nog niemand, wel is het een feit dat op zo’n moment niets meer zeker is. Daarom zou ik naast mijn vaste baan, graag nog iets doen dat extra geld binnenbrengt. Helaas heb ik echt nog geen idee wat dat zou kunnen zijn, dus heel erg druk aan het brainstormen. Waarschijnlijk hierover een nieuw blog deze week, om mijn gedachte uiteen te zetten.

Mocht je leuke ideeën hebben, laat het me weten!


RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
PINTEREST
LinkedIn
INSTAGRAM

4 Comments on “Financiële meevallers deze week en wat we ermee doen”

 1. Ik ken je hobby’s , beroep en vaardigheden niet, dus een algemeen antwoord.
  Volgens mij wil/gaat hier bijna elke vrouw die een sidehustle zoekt aan het bakken. De cupcakes en taarten komt me de neus uit. Maar het lijkt me ook een slechte keus als het gaat om inkomen vergaren in crisistijd, taart en cupcakes zijn dan luxe en worden minder gevraagd. Beter is het dan je te specialiseren in een niche, bijvoorbeeld echt lekker brood en een vaste klantenkring op te bouwen(denk aan die oude bejaardjes die het winkelbrood van nu klef en vies vinden)
  Kan je iets met computers dan kan je computers opschonen in opdracht, is voor sommige mensen juist een voordeel dat je vrouw bent. Nadeel daarvan vind ik dat je continu bezig moet zijn met het werven van klanten. Dan zit je weer iets beter met tuinieren, onkruid groeit altijd.
  Hier zijn ze continu op zoek naar krantenbezorgers…voor een uurtje per dag beweging betaald krijgen zeg ik altijd. Je sportschool kan je opzeggen en in plaats daarvan krijg je betaald.
  Denk eens na, welke dienst zou jij uitbesteden, ook in tijden dat het crisis is?

  1. Hahhaa, cupcakes is inderdaad booming business. Wij hebben twee keer zo’n taart besteld, en de hoofdprijs betaald! (sindsdien overgestapt op hema foto-taarten). Helaas ben ik absoluut niet creatief, wel heel goed met computers! Programmeren, websites bouwen etc zijn dingen die ik goed kan en heel erg leuk vind. Al van kinds af aan ben ik de go-to persoon voor iedereen in onze omgeving (vooral familie) om computers te installeren, virussen te verwijderen etc. Hele goede tip! Bij mij zit het hem nu vooral in het “hoe nu verder?” Hoe kom je in hemelsnaam aan mensen? Misschien moet ik eens naar een ondernemersdag gaan om te kijken hoe zulke dingen werken :=D

  1. Ja echt, wat een ontzettend feestje! De auto zie ik nog niet volledig als winst, aangezien die waarschijnlijk ooit weer aangekocht moet worden, maar voor nu is het heel erg fijn!

Wat vind jij ervan? Laat het me weten :)

Your email address will not be published. Required fields are marked *