Een kijkje in mijn maandelijkse vaste lasten

Ik vind het altijd ontzettend interessant om te lezen wat andere mensen precies voor uitgavenpatronen hebben. Om die reden bij deze een kijkje in mijn keuken 😉

Hoeveel geven wij uit aan vaste lasten?

Om heel eerlijk te zijn, heb ik geen idee of het hoog of laag is wat wij betalen. Wel vind ik het een aardig bedrag. We wonen in de Randstad, dus hier is sowieso alles duurder (huizenprijzen etc). Ondanks dat vind ik geen rare dingen terug in het rijtje. Ik betaal versneld mijn studieschuld terug, vandaar het hoge bedrag. 

PostKosten
Woonkosten kaal1120
Mobiele telefoon37.62
auto belasting auto 187
autobelasting auto 232
Auto verzekering auto 135.74
Auto verzekering auto 258.73
Internet thuis41,5
Goede doelen50
overlijdensrisicoverzekering13
Energie 182
Energie 245
gemeentebelasting63.87
Water26.17
Kinderopvang300
Aansprakelijkheidsverzekering5.05
Studieschuld250
Netflix15
Sparen kind 150
Sparen kind 250
Fitness20
Bankkosten13
Totaal2396

Wat vinden jullie van het rijtje, heel vreemd of valt het mee? Zijn jullie kosten vergelijkbaar? Laat het me weten!

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
PINTEREST
LinkedIn
INSTAGRAM

12 Comments on “Een kijkje in mijn maandelijkse vaste lasten”

 1. Ziet er niet heel vreemd uit; ik mis wel een inboedel- / opstal- / zorgverzekering in het lijstje…bij ons ziet het er niet veel anders uit, energielasten zijn iets hoger en we hebben geen kinderopvang. Ik denk dat je goed bezig bent, maar als echte frugal zou je natuurlijk Auto 2 moeten schrappen en meer gaan fietsen zodat je het fitness-abo ook kan schrappen 😉

  1. Hahaha, auto 1 en 2 zijn voor werk en fitness heb ik het ruimschoots voor over (goed excuus om savonds de deur uit te gaan ;))
   Zorgverzekering helemaal vergeten mee te nemen, die wordt automatisch van ons salaris afgehaald, dus raakt een beetje in de vergetelheid B-)
   We huren ons huis, dus opstal is niet nodig. Inboedel moeten we weer een keer naar kijken, bedankt voor de tip!

 2. Wat bedoel je met energie 1 en 2? Verder mis ik bijvoorbeeld de zorgverzekering. Ik vind je kale woonlasten extreem hoog, geen idee hoe hoog je hypotheek is, maar wij betalen bruto 500 euro per maand, wonen in Zuid-Holland, in een vrijstaande woning met zo’n 4000 m2 grond.

  1. Stadsverwarming en elektriciteit hebben we van twee verschillende leveranciers. Helaas veroordeeld tot stadsverwarming, kunnen we niet onderuit. Wij wonen middenin een grote stad, waar helaas woonlasten ontzettend hoog zijn. Het is een keuze, maar we hebben er inmiddels vrede mee. Voor 500 per maand zoveel grond is wel heeeeel fijn!!

 3. Wat me opvalt:
  De woonkosten zijn best wel fors.
  De kosten voor de auto verzekeringen zijn hoog.
  Hoge auto 1 belasting, Diesel?
  Geen zorgverzekering voor jullie 2?
  Geen Inboedel verzekering ?
  Geen reservering voor onderhoud,vervanging inboedel e.d.

  ik denk dat de werkelijk lasten hierdoor nog wel zo’n 35o euro hoger zijn!!!
  Tel er nog eens 500 euro aan boodschap kosten bij en er blijft weinig over om te sparen of jullie inkomsten moeten hoog zijn.

  Groet Meer door minder

  1. Bedankt voor je reactie! Een auto is inderdaad diesel, dit was ivm een baan heel ver weg. De diesel wordt deze maand verkocht, aangezien ik een leaseauto krijg. Zorgverzekering was ik helemaal vergeten, omdat we die zelf niet terug zien. Deze wordt direct van het salaris afgehaald. We huren, dus hebben gelukkig niet te maken met onvoorziene kosten vwo onderhoud. Wel is het natuurlijk nog altijd de discussie of huren zo’n slimme keuze is, maar wij voelen ons er op dit moment heel goed bij.
   Ik zal binnenkort nog een overzicht neerzetten van wat we maandelijks verder uitgeven en sparen!

  1. Wij zitten helaas met twee auto’s ivm werk 🙁 Is geen andere optie. Haha ik zou dromen van de helft aan hypotheekkosten, maar we wonen in de grote stad, en willen hier niet weg. We hebben er inmiddels vrede mee. Energie 1 en 2 is elektriciteit en stadsverwarming. Deze nemen we van twee verschillende leveranciers af (elektriciteit wilde ik perse groen hebben).

 4. Toevallig ben ik net gisteren met onze nieuwe maandlasten bezig geweest, omdat we onlangs verhuist zijn en ik het overzicht kwijt was.

  Het eindbedrag is bij ons vergelijkbaar. Ook bij ons wordt de zorgverzekering van het salaris afgehaald en is dus niet meegenomen. Wij hebben net een vrijstaand huis gekocht, hebben 1 dochter, man in loondienst, ik ben zzp’er.

  Onze hypotheek is wat hoger (1400), we hebben maar 1 auto, internet en telefoon valt voor een groot deel onder de zakelijke kosten. Onze energie is beduidend hoger (260), hier proberen we grip op te krijgen door een warmtes- en energiescan uit te laten voeren en het huis dan beter te gaan isoleren. Ik vind jouw waterverbruik wel hoog, onze kosten zijn 14 per maand. Kinderopvang is vergelijkbaar evenals overlijdensrisicoverzekering. we sparen niet standaard, want dit doen opa en oma, maar is een vergelijkbaar bedrag. Geen netflix, geen fitness. Bankkosten zijn bij ons 1,50, ook best een verschil! Bij ons dan nog 50,- woonhuisverzekering en rechtsbijstand en 17 euro voor de wegenwacht. en 2x 16 euro voor de vakbond.

  Wij hebben heel lang gehuurd, maar hebben op een gegeven moment de keuze gemaakt om te gaan kopen. Dit heeft goed uitgepakt. Niet alleen konden we door de extra aflossingen ons maandbedrag steeds lager krijgen: tot 700,-, maar door de verkoop van ons huis hielden we ook een mooie overwaarde over waardoor we vrijstaand konden gaan wonen. Nu hebben we wel weer een hoger maandbedrag aan hypotheek, maar ook hier zijn we van plan om extra af te lossen, zodat we de maandlasten weer omlaag kunnen krijgen. Voor het woongenot hebben we niet alle overwaarde in de hypotheek gestopt, maar hebben we een flink bedrag opzij gezet voor isolatie en twee (middelgrote) verbouwingen die we komend halfjaar willen gaan doen.

  Mooi overzicht! Maar hoe zit het met het inkomen en het sparen? En met het uitgeven aan ‘luxe’ uitgaves: kleding, uit eten, shoppen, uitjes etc.? Gezien jouw voornemen om een jaar niets te kopen ligt daar misschien een witte vlek?

  1. Bedankt voor je reactie! ZZP’er? *jaloers* (wel eigen keuze hoop ik?).
   Slim om wat te gaan doen aan je isolatie, energierekening kan echt flink oplopen. Wij hebben een heeeel goed geïsoleerd nieuwbouwhuis en dat is echt een voordeel.
   Bankkosten zijn bij mij hoog omdat ik bij Bunq bankier (voelt een beetje als sponsoren, ben zo fan van ze ;))

   Wat fijn die overwaarde! Het is nu helaas een belabberd moment om te kopen (in de Randstad althans) en ik vind de vrijheid wel heel fijn om nergens rekening mee te hoeven houden. AL die horrorverhalen van koopwoningen en mega-reparaties, krijg ik toch een beetje de rillingen van. Met ons maandbedrag is nu eigenlijk alles ‘afgekocht’ ondanks dat we niet investeren.

   In mijn nieuwe post heb ik meer gezet over sparen! Komt neer op 500 – 1000 per maand. Bij mijn vorige baan hield ik zelfs dan nog zo’n 1500e over, waardoor ik nog veel onzin kon kopen. Nu een flinke freefall in salaris gemaakt, dus is dat (gelukkig) niet meer haalbaar. Uit eten doen we 2 keer per maand, en dan is dat een beetje een overstatement. Hier zijn we zo’n 23e per keer aan kwijt, dus nog 46 per maand.

   Mijn grootste winst gaat hopelijk zitten in het niet winkelen voor een jaar, ik ben benieuwd!

Zie je verbeterpunten, laat het me weten!

Your email address will not be published. Required fields are marked *