Wanneer een nieuwe baan toch niet bevalt

Ineens werd ik ’s ochtend wakker, en besefte weer: ik heb een blog. Het ging over geld, verantwoord met geld omgaan, een stukje minimalisme, een plek waar ik mijn ei kwijt kan zonder me aan iemand op te dringen. Waar is het fout gegaan?

Ik val gelijk met de deur in huis, ik heb de afgelopen maanden een flinke terugval gehad. Waar ik verantwoord aan de slag ging, en alles netjes op orde had stortte de boel als een kaartenhuis in elkaar.
Een jaar geleden ben ik begonnen aan mijn nieuwe baan, en zoals ik al aangaf ging dat gepaard met een flinke salarisverhoging. Een verhoging die ik volledig zou wegzetten omdat we sparen voor een koophuis (zonder hypotheek).
De baan bleek lang niet zo leuk als ik van te voren verwacht had, de werkdruk was ontzettend hoog en door alle stress viel ik weer terug op mijn uitlaatklep: KOPEN.
Nu een jaar en een lading designertassen verder, besefte ik me afgelopen maand ineens weer waar het allemaal om draait. Minder spullen, minder stress en meer tijd en ruimte voor leuke dingen. Minder hoofdpijn door werk, meer lachen thuis.
Met dit besef heb ik besloten mijn baan op te zeggen, en een andere baan te accepteren waar ik veel minder ga verdienen. Wel ga ik hier veel meer leren en is het met het oog op de toekomst een hele verstandige keuze.
Geleerde les: Een baan is de stress niet waard, een bedrijf dat je niet waardeert zal nooit bevredigend worden, meer geld maakt niet gelukkig.
Oh, en bloggen is leuk, en zal ik weer vaker doen!
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
PINTEREST
LinkedIn
INSTAGRAM

2 Comments on “Wanneer een nieuwe baan toch niet bevalt”

    1. Het is uiteindelijk echt de perfecte stap geweest. Haha, om mij heen klagen nu veel collega’s over het salaris, terwijl ik inmiddels wel beter weet 😉

Wat vind jij ervan? Laat het me weten :)

Your email address will not be published. Required fields are marked *