Carriere: blijven zitten, of gaan voor een nieuw avontuur

Na bijna twee maanden afwezig te zijn geweest (sorry, sorry, sorry!!!) is het zover, IK HEB EEN NIEUWE BAAAAN!

 

 

Na een lange tijd gezeten te hebben bij mijn vorige werkgever, heb ik met toch wel een beetje pijn in mijn hart een nieuwe baan aangenomen. Waarom? Op mijn oude plek stond ik stil, en stilstaan is voor mijn gevoel een flinke achteruitgang. Dus, tijd om aan mijn carrière te werken.

Gaan voor veiligheid in je carrière

Veel mensen blijven eeuwen zitten bij een werkgever die ze niet leuk meer vinden, in een functie die ze niet meer uitdaagt om toch maar in dat veilige hoekje te blijven zitten. Not me. Na jaren had ik het afgelopen half jaar het gevoel dat de koek op was, en op dat moment kwam mijn huidige baan voorbij.

Is het makkelijk? Daar kan ik heel kort over zijn: NEE. Ik mis mijn geweldige collega’s, mijn nieuwe baan is alles waar ik voor nu van droomde, maar het is ook keihard werken om de stof weer eigen te maken.
Daarnaast moet je je weer inlikken  voorstellen aan nieuwe collega’s en de hele cultuur weer opnieuw doorgronden. Toch is het de meest gezonde stap die ik op dit moment kon nemen, ondanks al het gemis. Stiekem zijn mijn nieuwe collega’s ook ontzettend aardig, is de stof 10x leuker dan onderwerpen waar ik hiervoor mee bezig was en krijg ik een stuk beter betaald. Wat ons brengt naar het volgende onderwerp.

Meer geld: meer uitgeven of meer sparen?

Een nieuwe baan is altijd een risico, is het wel zo leuk? Zijn ze na een tijdje net zo blij met jou als jij met hen? Hoe stabiel is het bedrijf? Mijn advies, zorg dat je het eerste jaar flink wat geld opzij zet als buffer. Mijn uitgavenpatroon zal het komende jaar hetzelfde blijven, puur zodat ik zeker weet dat ik niet afhankelijk raak van deze baan en me kan redden in de toekomst. Boring he?

Ik wil een nieuwe baan, wat te doen?

Bedenk welke kant je op wilt. Wil je hetzelfde werk blijven doen en heb je al ervaring? Wil je een deel van je werk specialistischer gaan doen? Wil je een hele andere kant op? Bedenk heel goed wat je wilt en wat je daarvoor nodig hebt. Ik ben vacatures gaan zoeken van functies die ik graag zou willen doen en ben gaan kijken naar de vereisten. Aangezien ik redelijk technische werkzaamheden doe, ben ik gaan zoeken op programma’s en talen die ik moest beheersen voor de functie. In de dingen die ik nog niet beheerste heb ik mezelf een spoedcursus gegeven via Freecodecamp

Nadat ik een aantal extra vaardigheden onder de knie had (en het gevoel had te voldoen aan de eisen) heb ik mijn LinkedIn flink aangepakt. En het resultaat mocht er wezen, een nieuwe baan!

Hoe dit verloopt, lezen jullie de komende tijd!

 

 

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
PINTEREST
LinkedIn
INSTAGRAM

4 Comments on “Carriere: blijven zitten, of gaan voor een nieuw avontuur”

    1. Echt?? Wat spannend!! Ik kwam net een oud-collega tegen, doet toch wel weer even pijn 🙁 Maar, uitdaging is soms belangrijker dan de mensen om je heen. Heb je er zin in?

Wat vind jij ervan? Laat het me weten :)

Your email address will not be published. Required fields are marked *